zondag 27 januari 2019


Kwis JONGE BOSKES Houtem Vilvoorde – 26 januari 2019

Om 19u11 waren we al in Houtem. Zo vroeg en toch moesten we de auto al redelijk ver van het cafeetje achterlaten. Gert, Ann, Walter en Meutje arriveerden als eerste ploeg in zaal De Kring. Frank volgde niet lang daarna.

EINDELIJK weer eens een “gewone” kwis ! Werd er op een vraag 1 antwoord verwacht, dan kreeg je 1 punt, voor 2 antwoorden kreeg je 2 punten, voor 5 antwoorden … 5 punten. En er was een schiftingsvraag ! Hoelang duurde de tennismatch Isner – Mahut op Wimbledon in 2010 ? Walter kon ons daarbij helpen en we gingen voor 11 uur en 13 minuten. De juiste tijd was 11 uur en 5 minuten en dat bracht ons op het einde, met de ex aequo’s, nog 1 plaatsje vooruit !

Leuke vragen, gewone vragen, niet al te moeilijk vragen … EINDELIJK konden we weer eens goed meedoen ! Ons gokvermogen stond op scherp. Voor 2 punten : hoe heette de TV serie met Marc Van Eeghem over een amateurtheatergezelschap en hoe heette dat gezelschap ? Frank gokte op AMATEURS en DE PAJOTTERS, en we vielen bijna van onze stoel toen bleek dat beide antwoorden juist waren ! Frank vond dat het schilderij van DALI met olifanten in de woestijn wel eens CARAVAN zou kunnen heten. Jawel, juist ! Maar ’t was niet allemaal gokken dat we deden. De wijnstreken BORDEAUX, ELZAS en BEAUJOLAIS waren geen geheim voor onze ploeg. En Walter heeft moeten toegeven dat hij JOHN LEO, de winnaar van The Voice Senior kent. Met LOVE IS ALL (titel van het winnende nummer, ons bezorgd door Ann), brachten deze antwoorden ons 2 punten op.

De fotorondes waren recto-verso afgedrukt maar dat was voor ons geen probleem. We kenden 16 van de 20 diertjes in logo’s. Wij dachten dat er op dat paar sneakers een poema zou gestaan hebben. Vandaag pas zie ik wat niemand gisteren tijdens de kwis zag : op de zool van de sneakers staat “Lacoste”.

Dáárom dus dat het een KROKODIL moest zijn ! Bij de beroemde personen die ooit op Time Magazine gestaan hebben (naam én voornaam voor 2 punten) heeft JULIAN ASSANGE ons 1 puntje gekost. Meutje zei in het begin “Savage” en voor de rest van de ronde hebben we ons alleen op zijn voornaam geconcentreerd. Die vonden we wel maar zijn familienaam hadden we niet meer veranderd.


Dat Manneken Pis in het frans PETIT JULIEN werd genoemd, dat wisten we niet. Een afhellend dak met maar 1 kant (en dus ook maar 1 goot) heet een LESSENAARSDAK. Dat gaan we nooit meer vergeten. Griekse vleesspiesjes zijn SOUVLAKI. Voor een zuidelijke wind die hete en droge lucht uit de Sahara aanvoert, en ook wel met auto’s te maken heeft, zaten we met een serieus dilemma : schrijven we mistral, passaat of sirocco ? We ging voor passaat maar ‘t bleek dan toch SIROCCO te zijn. Nog bijgeleerd : Wesley Sonck noemde Neymar Junior op het WK voetbal een PLATTE ZJAT en dit groene schildpadje (?) heet VICTOR VEILIG.


Ik ben er niet fier op maar toen Ann tijdens de laatste muziekvraag naar het toilet was, heb ik (Meutje) een coup gepleegd en de zaak overgenomen. Onze mannen hadden al opgeschreven dat LUC CAALS het liedje ZIJ GELOOFT IN MIJ aan het zingen was. Ik heb dat eigenhandig veranderd in “Paul de Leeuw” met het liedje “Vlieg met mij mee”. Twee punten kwijt …

Toen Ann op het einde nog een drankkaart van 20 euro ging halen kwam ze met twee kaarten terug. Ze plakten een beetje aan elkaar en de kaartjesdame had niets gemerkt (Ann wel … gniffel …). Wij dus voor 20 euro “verniet” gedronken !

Al bij al was het een toffe kwis. Miserie op Tafel eindigde op de tiende plaats (op 25 ploegen) met 136 punten op 182 (74 %) !


1 opmerking:

Lieve zei

Dikke proficiat !
zingt Luc Caals nu ook al ... en dan nog wel liedjes van Hazes, of zijn dat de enige die hij aankan ? ;-)))