zondag 17 februari 2019





Kwis KSA Grimbergen – 16 februari 2019

Walter, Gert, Ann en Meutje waren ruim op tijd aan het Fenikshof in Grimbergen. Frank was er niet bij dus met goede moed gingen we naar binnen, waarschijnlijk voor de laatste keer want de zaal wordt gesloten en er komt een brouwerij in de plaats.

Rare jongens, die KSA’ers ! Hun hoeveelste kwis was dit ? We konden het niet terug vinden maar heel vlotjes ging het toch allemaal niet. Het duurde een hele tijd eer er koffie verkrijgbaar was want “niemand weet hoe dat werkt”. Toen Ann uiteindelijk haar koffie kreeg – om warm te krijgen want het was koud in de zaal – was die ontzettend straf en lauw (de koffie, niet Ann). Hierna heeft niemand het nog aangedurfd een koffie te bestellen. Gert wou wel voorproever zijn voor het Kasteelbier Rouge. Na één slok zagen we al dat dat niets zou worden. We proefden er allemaal eens van : puur kriekensap en zuuuuuuur ! Gert zei nog : als ge allemaal nog eens proeft geraakt dat glas misschien wel leeg. Dit is een van de weinige keren dat Miserie op Tafel klutskes liet staan (koffie en Rouge). Er waren ook geen broodjes dus werd het een avond van kaas en salami (zonder mosterd) en chips, chips, chips … Bweurk … Een beetje storend vond ik ook dat, enkele keren midden in een vragenronde, de micro van de vragensteller werd overgenomen om iedereen te laten weten dat er een bestelling was zonder ploegnaam of tafelnummer. Zodra de betreffende ploeg gevonden was, kon er dan verder gekwist worden.


Echt gekwist ? Ik had de indruk dat we meer aan het gokken waren. In de KSA ronde begonnen de antwoorden met K, S of A. We kenden KOEN maar maakten er Aernoudt van in plaats van NAERTS : zero points. ARTEMIS noemden wij Athene. Een filosoof die aan groenten deed denken werd voor ons op de valreep Kohl. ’t Was SPINOZA. Kortom, we begonnen deze kwis in mineur met 4/10. Tijdens de volgende ronde gokten we er flink op los en haalden 7/10. Vanaf nu zouden we onze punten van elke ronde optellen om een mooier resultaat te zien. We bleven echter gebuisd tot aan de pauze. Die sakkerse ingestorte brug in Italië speelde ons ook nu weer parten. Wisten we eindelijk dat ze in Genua lag (letterlijk, dan), vroegen ze deze keer de naam van die brug ! MORANDI. Walter stelde ons niet teleur en haalde zonder moeite zijn Missen (België 2018) FILIPIJNSE en fotomodellen boven : CARA Delevigne. Hadden we de GEUZEN geweten in plaats van Carolus te schrijven in de BIER-verband ronde, dan hadden we 7/7 gehaald. Ook zo voor het MANDELA-verband. We waren maar bezig : allez, ze zijn allemaal op de leeftijd van 27 jaar gestorven en Mandela heeft 27 jaar op ROBBEN eiland gezeten. En toch niet op de 27 CLUB komen, zeker ! De vlaggen ronde was wel leuk. Zwart-wit tekeningen van 4 vlaggen met daarin A, B, C. De vragen hierbij zouden ons leiden naar de kleuren A, B en C en dan kon je de vlag herkennen. De tekeningen stonden al op het antwoordblad. Dus tijdens de pauze hebben we die ene specifieke vlag (een sterretje in een driehoek en drie horizontale banen) opgezocht : JORDANIE. ZWARTE zondag, BLANC-de-BLANCS en Rachel GREEN bevestigden dat we juist getricheerd hadden. Alleen de ROJO’s (tak van de KSA) kenden we niet. 12/16 voor de vlaggen. En nu weten we dat er een BLUE lagoon in Ijsland is ! In de laatste ronde (Slim, Slimmer, Slimst) hebben we nog enkele punten laten liggen door niet te gokken : drie GOUDen haren in Kulderzipken, the Herald of Free Enterprise kapseisde in 1987. Ik was de antwoord-opschrijver en ging voor “zekere” antwoorden. Mijn fout dus, sorry !

Er werd nooit een tussenstand gegeven. Alleen de zuipbeker werd constant op een scherm getoond. Aan het eind van de kwis dachten wij 95 punten gehaald te hebben. De jury besliste echter om ons slechts 90/168 punten te geven. Een magere 54 % en we werden 17de op 43 ploegen.

Hé, kwis eens mee ! Onze antwoorden heb ik laten staan. De juiste antwoorden zijn afgeplakt. Enne … hiervoor kregen wij 3/10























1 opmerking:

Lieve zei

Madonna en Freeman zou ik ook herkend hebben en volgens mij is nr 4 Amy Whinehouse.
Verder zie ik bekende gezichten maar ik kan ze nog niet thuisbrengen !
Ik zal ze af en toe eens bekijken misschien vind ik nog iets!
nr 9 : zou dat Miet Smet kunnen zijn ?
of zijn het allemaal "showbissmensen" ?