zondag 9 februari 2020

Kwisavond met STREEKBIEREN - Zaventem 8 februari 2020

Nadat een Babelse en hilarische spraakverwarring (zowel per Skype als aan de telefoon) zich van ons meester had gemaakt (sic - Frank), bracht Gert de verlossende opklaring : "Aan de kwis van vanavond (kwis met streekbieren) hebben we nog niet deelgenomen, maar die gaat door in dezelfde zaal als de kwis Kwist’t (op 7 maart waarvoor we ook ingeschreven zijn), en waar jullie inderdaad eerst een friet gegeten hebben (maar waar er toch broodjes waren)". Goed dat dat even uitgeklaard was ...

Onze voltallige ploeg begaf zich naar de Sporthal tegenover het Politiekantoor in Zaventem om deze voor ons "nieuwe" kwis te beginnen. "Met Streekbieren" hield in dat er op elke tafel een boekje lag waarin je uitleg kreeg over de te verkrijgen ... Streekbieren : Mak, Bertinchamps Légère, Averbode Blond, St. Hubertus Amber, Lupulus Hopera, Lupulus Blonde Trippel en Sportzot 0,4%. Tijdens de kwis kregen we ook een flesje (het etiket was er af gehaald) met het Mystery bier. Wij noemden het MAK Bruin. Het was echter MAKNIFIQUE, van de Sterrebeekse MAK Brewery die op de European Beer Challenge 2019 in Londen met hun eerste bier (MAK Eens Proeven?) een Double Gold Medal won ! De MAK Eens Proeven? was niet slecht maar de Maknifique vonden we maar niets ...

De kwis bestong uit 7 gewone vragenreeksen, 1 raketronde, 2 puzzelrondes en een 'doeproef' ! Eén lid van de ploeg werd verondersteld een sticker op zijn trui te kleven. In de loop van de avond zouden de medewerkers hem/haar komen ophalen om Virtua Soccer te gaan spelen, tafelvoetbal met een virtuele bril op, voor een maximum van 5 punten (2 om deel te nemen en 1 per doelpunt). Bij Miserie op Tafel wou niemand de sticker aanraken. Toen het dan zo ver was, zat Frank het dichtst bij de ophaler en werd als chinese vrijwilliger meegenomen. We hadden geen beter Chineesje kunnen hebben : met 3 doelpunten scoorde Frank het maximum van 5 punten !

Bij Ronde 3 (5/10), Ronde 4 (6/10) en de Dubbel Gewaagd Ronde 7 (10/20) lieten we het even afweten. Maar voor de rest werkten we weer schitterend samen. Dat Luke Perry zich in een CHAMPIGNON PAK liet begraven wisten we niet. Van choreograaf CHERKAOUI (Ballet van Vlaanderen) hadden we nog nooit gehoord. De schrijfster van De Zeven Zussen (Lucinda RILEY) ligt bij Meutje thuis op tafel maar zat helaas niet in haar geheugen. Er is een app om talen te leren : DUOLINGO. Er zit geen Economy maar wel ENGINEERING in S.T.E.M. We weten nu wel dat Yeet het tienerwoord van het jaar 2019 is maar ... wat bedoelen ze ermee ??? JOEPIE of YES ! Is genoteerd ... Voor het Noorse fenomeen KJERAGBOLTEN (een rotsblok dat vastgeklemd zit op de berg Kjerag) schreven wij Köttbullar wat ons toch geen zak aardappelen opleverde voor "grappig antwoord" 😒.

Van de bekende koppels kenden we niet de vrouw van Dimitri VEGAS (Anouk MATTON), het lief van Nina DERWAEL (Siemen VOET) en de man van Eva DE ROO (Jan PATERNOSTER). Van onze "Liv Blakely" heeft Ann net op tijd nog Blake LIVELY gemaakt. 
ER VOOR PIET SNOT BIJ ZITTEN en WINDSTIL, zagen we niet in deze afbeelding en droedel. (op de afbeelding die wij kregen stond natuurlijk geen tekst ...)













In Ronde 5 zat een link die we vlotjes vonden (TIEN) omdat we alle antwoorden kenden, behalve de naam van het bordspel DIXIT. En dit leverde ons zomaar eventjes 22 punten op ! Ah jaaaa, ik vergat nog te zeggen dat er bij deze kwis een Joker in te zetten viel. En we hebben hem deze keer eens op het goede moment ingezet ! 

Dit was één van onze betere prestaties : 132/173 punten (76%) en 17de op 83 ploegen.

Er waren heel veel ex aequo's en de drankrekening bepaalde dan de eindstand. Ondanks onze fraaie 86,80 euro hingen we in de 132 punten-reeks toch achteraan !?! Elke ploeg buiten de top-10 kreeg een Waardebon, te consumeren in het Sterrebeeks eetcafé Geheim.