zaterdag 23 maart 2019


Kwis GO ! Zaventem – 22 maart 2019

De kwis was voor PLOEGEN VAN 6 PERSONEN ! Miserie op Tafel trad aan met vier : Walter, Gert, Frank en Meutje. Op sommige momenten was de kwis zo hectisch dat Walter geen tijd had om te drinken en zijn Duvel warm werd. Meutje compenseerde de drukte dan weer door haar Hoegaardens te snel uit te drinken en moest telkens dorstig wachten op de volgende bestelling. Er was alleen chips en salami/kaas te verkrijgen. Maar de studenten hadden in een hoekje een “bedrijfje” waar ze van alles verkochten : wafeltjes, nootjes, tiramisu, cupcakes …

De 9 rondes waren van een ingewikkelde constructie. Ronde 1 : 10 gewone vragen en vier Ketnet filmpjes van “bekende” liedjes waarvan we de originele uitvoerder moesten geven. GET READY, Rita DENEVE en  Lisa DEL BO herkenden we, JASMINE kwam er niet uit. Ronde 2 : elke vraag had drie antwoorden. Gaf je 1 juist antwoord dan kreeg je 0 punten, voor 2 juiste antwoorden kreeg je 1 punt en voor 3 juiste antwoorden kreeg je 2 punten. Hierbij hoorde ook het Rondje Vierling. Vier keer 5 afbeeldingen die elk naar een begrip leidden. COCKTAILS, PRINS ALBERT en MEGAN(E) vonden we, SCHILD & VRIENDEN haalden we niet uit “Gent”, “Dries Mertens”, “pijl naar rechts”, “Friends” en een “schildpad”. Ronde 3 : gewone vragen en 1 punt per juist antwoord (oef !). Ronde 4 : van Toen en Nu. Telkens twee vragen over een zelfde onderwerp, bijvoorbeeld dans moves (VOGUE en SWISH SWISH), partners van Bieke in FC de Kampioenen (MICHIELS en ROTTIERS), partners van Blind Date presentatrices (BOS en VAN DYCK), presidenten van Venezuela (CHAVEZ en MADURO) en ga zo maar door. Ronde 5 : de Chaosronde ! Er werden 85 foto’s/raadsels uitgedeeld en terwijl we die probeerden op te lossen, kregen we ook nog eens 15 stukjes muziek te horen waarvan we de uitvoerder moesten geven. De foto’s/raadsels omvatten Aldi merken (kenden we geen enkel van), Clowneske grootheden = filmsterren vermomd als clown, Films, VTM nieuwslezers, Groenten & Fruit (Meutje wist er net op tijd WARMOES uit te persen, RAMMENAS en ROMANESCO haalden het ook, PAPAJA en PITAHAYA niet), liedjes, groepen en een film uitgebeeld in Lego, Jeugd TV series van voor 2000, Jeugd TV series van na 2000, Filosofen herkennen via hun citaat, Vrouwelijke deelnemers aan de Slimste Mens gefotoshopt op superwezens, BV’s herkennen aan de hand van een hele uitleg, Natuurwetten, Kleurenspectrum, Architectuur (in welk land staan de gebouwen), Liedjesteksten door Google vertaald, Belgisch-Nederlandse kunst (ENSOR, ESCHER, FABRE maar we hadden DELVOYE en DELVAUX omgewisseld). Had ik al gezegd dat dit een kwis was voor PLOEGEN VAN 6 PERSONEN ? En dat wij maar met zijn vieren waren ? Wel, in dat geval is zo een Chaosronde niet leuk !

Na de pauze ging het van kwaad naar erger. Ronde 6 : antwoorden met A, B of C … of niet antwoorden want voor geen antwoord kreeg je 0 punten, voor een juist antwoord 1 punt en voor een fout antwoord -1 punt ! Voor de eerste vraag kregen we, tijdens de pauze al, een beker met bier dat we moesten herkennen. Toen we de keuzes hoorden (La Chouffe, nog iets en KARMELIET), was onze beker al zo goed als leeg. Bij deze ronde hoorden ook nog liedjes uit Disney films, gezongen in verschillende talen. Noem de film en de taal was de opdracht. Tussen de ABC vragen en de film muziek fragmenten, viel de kwis echter stil vanwege technische problemen. Na een half uurtje besloten de organisatoren dan maar verder te gaan met Ronde 9 : de Alfabetronde. Nog zo een specialleke : schrijfgerief neer en iedereen moest rechtstaan. De 26 vragen werden voorgelezen en dan mochten we gaan zitten om de antwoorden op te schrijven. Hierna gingen we verder met de Disney muziek/taal-vragen. Ondertussen had men ook Ronde 7 uitgedeeld : 24 afbeeldingen waar we Vlaamse steden/gemeenten uit moesten halen, ttz. 12 afbeeldingen stonden op zichzelf voor een stad/gemeente, de overige 12 moesten per 2 gecombineerd worden en dat bracht ons foutloos tot AARS-SCHOT, HUIS-ZINGEN, TOR-HOUT, MEREL-BEKE, BEGIJNEN-DIJK en GRIMM-BERGEN. Nog even op adem komen met een gewone Ronde 8 waarin we leerden dat een KAPSALON een schotel is met friet, shoarma/döner, salade en kaas. Frank had niet door dat dit de schotel is die zijn collega zo dikwijls als lunch gaat eten maar hij wist wel waarom een boom niet kan voetballen (HIJ IS GESCHORST).

Miserie op Tafel behaalde 153 punten en eindigde op de 17de plaats (op 23 ploegen). Geen idee wat het totaal te behalen punten was. Als ik een ruwe schatting maak, kom ik op 262. De winnaar had er 249 denken wij maar dat konden we niet goed verstaan. De klankinstallatie was niet van de beste kwaliteit. Oh ja, en had ik al gezegd dat dit een kwis was voor PLOEGEN VAN 6 PERSONEN ?  Frank koos uit de prijzen een mooie vierkante vaas en Meutje dankt Gert en Walter voor de gulle schenking van elk twee glazen. Tijd om naar de glasbak te gaan en deze nieuwe drinkglazen in gebruik te nemen.


2 opmerkingen:

Lieve zei

amai, een dikke pluim omdat jullie die kwis hebben uitgezeten want zo te horen ging het er daar nogal chaotisch aan toe !!!

efsee zei

Michiels en Rottiers waren de partners van Doortje, niet van Bieke.